< klik door de werken >

de wandeling

formaat: 160 cm hoog, 460 cm breed.
materiaal: 6 perspex platen 150 x 75 cm, 10 mm dik,

gegraveerd aan de voorzijde (lijntekening) en aan de achterzijde voorzien van translucent zelfklevend vinyl (tekst).
Aan de bovenzijde en onderzijde aangelicht met van kleur veranderende
rgb-leds, in een metalen profiel.
schetsontwerp: 8 september 2010
oplevering: 28 oktober 2010
locatie: nieuwbouw Gelre Ziekenhuis Zutphen.
opdrachtgever: M2uur bv, Deventer.
technische realisatie: Nijman, Haarlem.

De tekst verhaalt over een wandeling van Deventer naar Zutphen, vastlegd in een verslag door Martin van Dalen (hond Raf is door mij toegevoegd). Voor de tekst loopt een mensfiguur met zijn hond, in het ritme van de verschillende frames van een animatie.

Het kunstwerk is aangeboden door de volgende partijen die betrokken waren bij de nieuwbouw van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen:
Trebbe Groep, Unica Installatietechniek,
Wiegerinck Architectuur en stedebouw, Dura Vermeer, Peutz, EFPC,
Twynstra Gudde, Royal Haskoning, Jan Lemmens project en procesmanagement.