expositie Galerie de Pieter, Leiden.

Kunst (en andere) strips – 20 april t/m 26 mei 2013
opening 19 april,  20.00 uur.

“Hoewel het nog te vroeg is om dat te kunnen zeggen is volgens sommigen de strip de kunstvorm van deze eeuw. Hoe het ook zij, strips, zelf opgegroeid met beeldende kunst, zijn nu volwassen, strips zijn zelf kunst geworden.
In ‘Kunst en (andere) strips’ worden strips geëxposeerd samen met (andere) kunst waar op de een of andere manier aan te zien is dat ‘striptaal’ zich niet meer beperkt tot strips.
Ongeveer zoals de strip gebruik maakt van (andere) kunst.”

OPENING: 19 april, 20 uur, Galerie de Pieter (www.galeriedepieter.nl)

Breestraat 46 (google maps)
2311 CS Leiden
Openingstijden: za-zo van 13.00 tot 17.00 uur.

 

in Galerie de Pieter van mij:

Veel van mijn wijswatertekeningen zijn in de galerie te zien als fijne print op kalkpapier. En er ligt een mooi, op 800 graden ingebakken tegeltje van 13x13 cm met de afbeelding 'water maakt niet alleen dat een boot drijft, het kan hem ook doen zinken'. Natuurlijk zijn alle andere tekeningen ook te bestellen op tegeltje.

www.wijswater.nl: een tekening per dag

De overeenkomst tussen alle tekeningen op het tekenblog WIJSWATER is de verbeelding van een aan water gerelateerde wijsheid in de breedste zin van het woord. Wijswater loopt vanaf 1 januari en bestaat op 19 april uit 109 tekeningen (en elke dag weer een erbij).
Ga naar wijswater.nl

_________________________________

deelnemers: Loes van Dorp, Angelique van Grootel, Albo Helm, Rob Visje, Pieter van Tongeren, Ben Overdevest, Arjenne Fakkel, Ben van Kempen, Danielle Celie, Ondine de Kroon, Barthel Brussee, Cornelis Prick, Lotte Klaver, Tim Juffermans, Jaap van Dorp, Marie-José van der Klugt, Michel van Dam, Boudewijn Schrijver, Astrid Moors, Sonja van Kerkhoff + Sen McGlinn